Het Evenement

Al een aantal jaar organiseert Tafelronde 140 het Kids And Cars evenement. Kids And cars is een toertocht met een groot aantal exclusieve (sport)auto’s waarbij kinderen die het minder goed hebben en kinderen die vaak in een ziekenhuis moeten verblijven (om welke reden dan ook) als passagier meegenomen worden. Die kinderen tijdens deze rondrit een lach bezorgen is wat we willen bereiken. Tijdens deze rondrit werden vier gemeenten aangedaan, te weten: Alblasserdam, Molenwaard, Sliedrecht en de rit eindigde in Papendrecht. De (financiële) meeropbrengst van de tocht komt volledig ten goede aan een goed doel.

Kids and Cars 2023

Wauw wauw wauw!! Wij zijn nog steeds aan het nagenieten van een geweldige zaterdag met Kids and Cars.

Wij hebben wederom een leuke dag kunnen organiseren voor ruim 70 kinderen. En daarnaast natuurlijk ook voor de vele toeschouwers langs de route. Jullie aanwezigheid maakt het extra spectaculair!
Vanaf deze plaatsen willen wij ook nogmaals onze sponsoren en de rijders bedanken voor de bijdrage. Met behulp van hen hebben wij een fantastische dag gehad en daarnaast ook nog twee prachtige cheques mogen uitdelen.
Onder toeziend oog van de kinderen, rijders en aanwezige burgemeesters hebben wij een cheque van €18.000 aan de Voedselbanken van Alblasserdam, Molenwaard, Sliedrecht en Papendrecht uitgedeeld en mocht Stichting Ambulance Wens een cheque van €2000 mee naar huis nemen.

Goed doel en sponsoring

Het doel van Kids and Cars is het bezorgen van een glimlach bij kinderen die het minder hebben en kinderen die vaak in een ziekenhuis moeten komen, om welke reden dan ook. Het meerijden in een droomauto is voor vele kinderen een grote wens en kan in ieder geval voor een dagje afleiding zorgen van alle pijn en ellende die sommige kinderen moeten doorstaan. Naast een prachtige dag voor de kinderen proberen wij ook altijd nog een mooi bedrag aan een goed doel te doneren. Dit geld is afkomstig van sponsoren en de chauffeurs.

Dit jaar hebben wij de voedselbanken binnen ons verzorgingsgebied uitgekozen als goede doel. De voedselbanken helpen mensen die tijdelijk niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Sinds het begin van de huidige (energie)crisis hebben de voedselbanken in onze regio met een enorme toestroom van nieuwe klanten te maken gekregen en vandaar dat wij hen graag willen ondersteunen.